Nieuwsweetjes 15 februari

♠ Van de week ben ik naar de tentoonstelling “Dining with the Tsars” in de Hermitage geweest. Uit Sint Petersburg zijn de meest prachtige serviezen overgekomen, die op stijlvol gedekte tafels te bewonderen waren. Ook werd er een hoop achtergrond-informatie gegeven over de eetcultuur aan het Russische hof in de 18e en 19e eeuw. Het was een bijzonder geslaagde dag, waarop ik weer heel wat wijzer ben geworden.

♠ Er zit voorjaar in de lucht, maar de grond is nog wel erg koud. Dat merkte ik bij het grondwerk wat ik in de tuin wilde doen deze week. Maar het kriebelt wel, dus heb ik me maar op de planning gestort door op papier een indeling voor het komende seizoen uit te werken. De ananaskers is al voorgezaaid, en ook wil ik vroeg beginnen met het voorzaaien van de keukenkruiden.
Komende week komt de zadenzuil weer bij de Lidl te staan, en omdat mijn voorraad nog niet helemaal compleet is zal ik daar zeker wat van nodig hebben: Stambonen, augurken, pluksla en radijs.

♠ Verder nog een huishoudelijke mededeling: Het Eetweetjes nieuws gaat van eens per week naar eens per maand, en wel op de eerste dag van de nieuwe kalendermaand.

 

 

Dit bericht zit in:

Tag: eet- en drink tradities, feestelijk, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes