Nieuwsweetjes 15 november

  • Deze week ben ik gestart met de cursus voedingsleer. Door mijn opleiding in de chemie is de lesstof deels “gesneden koek” maar het is toch prettig om ook die kennis even op te frissen.
  • Het vorige weekend stond in het teken van excursies. Zo kreeg ik zaterdag een rondleiding op een shiitake kwekerij in Swalmen, en de dag daarop heb ik meegedaan met een herfst-oogstdag op de Historische Groentehof in Beesel.
  • Nu Sintmaarten achter de rug is koersen we op het volgende feest aan: Morgen komt Sinterklaas weer in ons land, de stoomboot meert dit jaar af in Groningen. Het Sinterklaasfeest heeft een rijke traditie aan zoete lekkernijen: Taai-taai, speculaas, pepernoten, marsepein, borstplaat, boterletter. Recepten voor een aantal van deze zoete verleidingen worden binnenkort geplaatst, hou dus de site in de gaten!
    En nu we het toch over Groningen hebben, ik heb nergens lekkerder mosterdsoep gegeten dan in die stad. Een uitgewerkt recept voor deze soep staat in het kookschrift.
  • Omdat er al best veel recepten op de site te vinden zijn heb ik het zoeken gemakkelijker gemaakt door een recepten-indexpagina toe te voegen.

Dit bericht zit in:

Tag: eet- en drink tradities, feest

Categorie: Nieuwsweetjes