Nieuwsweetjes 16 november

♥ Sinterklaas is weer in het land. Gisteren is hij met zijn stoomboot aangekomen in Gouda, de stad van kaas en stroopwafels. En ook van kaarsen – niet eetbaar maar wel sfeerverhogend op een mooi gedekte tafel.
Voor degenen die zelf aan de slag willen om Sint-lekkernijen te maken, in het kookschrift staan recepten voor speculaasjes en borstplaat.

♥ Al te lang is er geen boek neergezet op de boekenplank. Daar komt binnenkort verandering in. Ik ben druk aan het werk met beschrijvingen van de Kleine Huis serie (die ik ooit in het engels heb aangeschaft), het is heerlijk om ze allemaal weer te herlezen. Dit zijn nou niet meteen boeken waarvan je denkt dat die hier op de plank zouden staan want ze behoren tot de klassieke kinderboeken. Maar in deze boeken wordt de strijd die pioniers leveren om een bestaan op te bouwen treffend weergegeven en de grote rol die voedsel daarbij speelt komt uitgebreid aan de orde. Een mooie aanvulling dus voor de eetweetjes-boekenplank.

♥ Aan het kookschrift is een recept voor pompoensoep toegevoegd. En aan de keukentafel wordt ingegaan op de discussie “wel of geen vlees” in het artikel “Is de eskimo ten dode opgeschreven“.

Dit bericht zit in:

Tag: eet- en drink tradities, feest

Categorie: Nieuwsweetjes