Het hoeft niet echt koud te zijn om te genieten van typische “winterkost”. De naam slaat meer op de producten die van oudsher in de winter verkrijgbaar zijn en dat geldt dan met name voor de groenten. Sommige van die groenten zijn lekkerder wanneer de “vorst er over is gegaan”, dat geldt vooral voor boerenkool en spruitjes. De plant maakt door de koudeprikkel suikers aan, en dat proef je! Afgelopen dinsdagmiddag oogstte ik een maaltje boerenkool uit de tuin en twee en half uur later stond er een dampende pan met die heerlijke ouderwetse koolsoort op tafel. Verser kan niet; dat is wat je noemt een ware wintertraktatie!
Gisteren stond de vakantiebeurs in Utrecht op het programma. Heerlijk de sfeer opsnuiven en proeven van buitenlandse specialiteiten. Oostenrijk pakt altijd goed uit met stevige kost en riante porties. Wij hebben genoten van Bratkartoffelen, Bratwurst en Kaiserschmarn met Apfelmus. Later nog een Dunkeles biertje gehapt in gastland Duitsland. Ook zag ik mijn zus ineens met een likkebaardend lekker Italiaans ijsje. Ik kan met recht zeggen dat het een gezellig en zeker ook lekker dagje uit was.