Rijsttafel

Nieuwsweetjes 18 april

Rijsttafel

Maandag voelde ik het opkomen, een schuurpapieren keel en een waterige neus, en ook nog een rommelige maag. Ai…. dinsdag was er een jarige in huis en bij ons is het vaste prik dat er eten genoeg is voor iedereen die wil mee-eten. Ik had een Indische rijsttafel gepland dus ziekzijn kon ik echt niet gebruiken. Laatste boodschappen maandag gedaan, dinsdag roofbouw gepleegd op mijn lichaam door het bereiden van de maaltijd – om de haverklap handen wassen natuurlijk – er bleken 10 mensen te blijven eten (rendang pedis, ajam pangang, perkedel bali, sambal goreng telor, sajoer lodeh, atjar tjampoer, nasi poetih oftewel witte rijst). Seroendeng had ik nog op voorraad, en kroepoek en bawang goreng koop ik voor het gemak kant en klaar in de winkel).
Woensdag heb ik daarvoor de rekening betaald met in bed te blijven en te vasten tot aan de avond, opdat ik donderdag voorzichtigaan weer op de been zou kunnen zijn.

Eerste maaltijd uit de tuin

En op die donderdag hebben we de eerste maaltijd met groente uit de tuin kunnen eten, een heerlijke salade met vers gesneden spinazie. Dat is met recht een voorjaarsgroente: rijk aan vitamines (A, C en het B-complex) en mineralen als kalium, calcium en magnesium, een weldaad voor je lichaam.

Maarten’s moestuin

Ik gaf het vorige week al aan, dat de TV en ik moeite hebben met elkaar. Had ik me voorgenomen om maandag voor de buis te zitten, natuurlijk was ik dat ophet moment supreme weer glad vergeten. Ik heb de tweede aflevering vanĀ  Maartens Moestuin later in de week online moeten kijken maar daar is niets op tegen, toch? Handige tips weer: zo fijn dat ik een houtkachel heb en in de afgelopen winter as heb opgespaard. Zijn recept voor aardappelen uit de oven, heerlijk natuurlijk en supermakkelijk. Maar de sla? die was ik toch liever even af.

Dit bericht zit in:

Tag: feestelijk, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes