Nieuwsweetjes 2 november

♥ Afgelopen zondag waren we uitgenodigd om uit eten te gaan, bij een leuke pizzeria. Omdat ik zoveel als mogelijk is tarwe vermijd hoopte ik daar het beste van. Een glutenvrije bodem was het antwoord, en de pizza? die smaakte heerlijk!

♥ De opbrengst uit de moestuin is drastisch afgenomen, en dat betekent dat ik mijn groente weer op de markt moet halen. Is wel even wennen. Aan de andere kant schept het ook ruimte in de tuin dus heb ik de zelfgezaaide rimpelrozen uitgeplant, om het aangename en het nuttige te verenigen: Eerst mooie bloemen en daarna dikke rozenbottels.

♥ Bij de thema-artikelen is nu informatie over de provincie Zeeland te vinden en bij de ABC-weetjes is productinformatie over zout toegevoegd.

♥ Vrijdag was het Halloween. Geen oorspronkelijk Nederlands feest, maar wel heel leuk om toch iets speciaals te doen. Ik maakte de vingerkoekjes, dit keer met roggebloem. Het recept voor deze angstig lekkere koekjes is toegevoegd aan het kookschrift.
Wij hebben deze avond een stoofpot op een houtvuur gekookt, heerlijk buiten bij het licht van kaarslantaarns en een mooie uitgesneden Halloween pompoen. En natuurlijk zat er ook wat van deze pompoen door de stoofpot.

2014-1927

Dit bericht zit in:

Tag: feest, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes