Nieuwsweetjes 20 juni

De papavers bloeien! Gebruikte ik voorheen de groene zaaddozen in boeketten, tegenwoordig laat ik ze helemaal afrijpen en oogst het maanzaad. Samen met wat andere zaden erg lekker door de yoghurt.

Aan het begin van de week ben ik over de boerenlandwegen van Flevoland naar verschillende boerderijwinkels geweest. Ik kocht heerlijk appelsap van fruitkwekerij Smits en bij Potato Henk kwam ik met nieuwe oogst Premiere aardappels vandaan. Ook die waren lekker, want ondanks dat ik niet echt een aardappeleter ben was ik woensdag al door mijn anderhalve kilo heen.

We eten nu al regelmatig uit de tuin, en dan weet ik ook meteen weer waarvoor ik het doe. Daar kan geen gekochte groente tegenop! Peultjes, tuinbonen, bietjes en sla, het is dagvers en smaakt allemaal net even lekkerder. Ook de aardbeien en frambozen vinden gretig aftrek in een smoothie of bij ontbijt en toetje.

2014-8945-ontbijt

De afgelopen tien weken heb ik wekelijks naar Maarten’s moestuin gekeken op TV. Niet te geloven dat de serie alweer is afgelopen. Heerlijk oubollig, niks geen gehaast, respect voor plant en dier, en daarbij allerlei nuttige tips, ik zal het missen. Mocht ik toch nog een keertje willen kijken dan kan dat natuurlijk altijd via het web.

Afgelopen week is eetweetjes overgestapt naar het nieuwe thema voor de site. Bij sommige pagina’s is de verhuizing niet in de kouwe kleren gaan zitten, die ontbreken nog in de nieuwe situatie, maar met wat aanpassingen aan hun codes vinden ook die hun plekje weer op de site.

Dit bericht zit in:

Tag: groente, zomer

Categorie: Nieuwsweetjes