Vriezervoorraad

Nieuwsweetjes 2016 - 1 januari

Deze nieuwsweetjes begin ik met iedereen een creatief en gezond jaar toe te wensen!

Terugblik

De feestdagen liggen weer achter ons, maar een korte terugblik mag nog wel even. Op de kerstdagen aten wij redelijk simpel, maar wel lekker. En zoals wel meer gebeurt met dit soort dagen, had ik me toch verkeken op de hoeveelheden. Niet erg, want de dagen erna heb ik de resten op een creatieve manier verwerkt. En die restverwerking brengt ons meteen naar het thema van dit jaar: Zuinig aan in de keuken.
Het komende jaar zullen er min of meer regelmatig onderwerpen over dit thema opduiken.

Winter

Januari, met het lengen der dagen gaat de winter strengen. Ook in de winter kunnen we genieten van onze zomerse overvloed. Je kunt daarvoor natuurlijk naar de winkel gaan waar het zomerfruit ook ’s winters volop voorhanden is, maar veel meer voldoening geeft het wanneer je de zomerse overvloed uit je eigen voorraad tevoorschijn tovert.
Veel van de bessen van afgelopen zomer zijn in hun geheel de vriezer in gegaan, en mijn provisiekast staat vol met potten met augurken, jam en vruchten op sap. Erg fijn om daarvan te kunnen gebruiken; zo maakte ik met gekookte gort een heerlijk graan-vruchtengerecht, wat veel rijker van smaak was dan de bekende watergruwel uit een pak.

Nieuwe bijdrages

De afgelopen maand zijn er weer een aantal recepten toegevoegd aan het kookschrift, o.a. voor kroketten, snoeperijtjes (coco-chocoballetjesmince-pasteitjes), bladerdeeg en een goed gevuld kerstbrood.
Ook is er nog een bladzijde aan het moestuindagboek toegevoegd. Bij de ABC-weetjes vind je nu informatie over de bereidingswijze frituren en het gereedschap pureestamper. En aan de keukentafel spraken we over boodschappen doen in de supermarkt.

Dit bericht zit in:

Tag: inmaak, restverwerking, thema-zuinig, winter

Categorie: Nieuwsweetjes