Drie verschillende stamppotten

Nieuwsweetjes 2017-I

♠ De nieuwsweetjes zullen onregelmatig gaan verschijnen, alleen op de momenten dat er iets te melden is, en dat moment is nu: Hier dus de eerste nieuwsweetjes van 2017.

♠ Zo eens in het kwartaal organiseer ik met Esther van Praktijk Lambregts een themawandeling met daarna gezellig eten en samenzijn. En hoe mooi kan je het hebben wanneer je een wintertocht loopt terwijl er net die morgen een pak sneeuw is gevallen? Dat troffen wij gisteren, we hebben met een leuk ploegje mensen heerlijk een frisse neus gehaald, onderweg het een en ander opgestoken, en daarna gezellig nagepraat onder het genot van een winters stamppotbuffet.

♣ De dagen beginnen al goed te lengen, en ik begin weer op te leven. Maar zoals ik al eerder heb aangehaald: Als de dagen lengen, gaat de winter strengen, en dat klopt, er ligt een mooi pak sneeuw.
Ondanks dat is mijn moestuinseizoen wel begonnen; de afgelopen week maakte ik al een lijst met de groente die ik dit jaar wil telen, de zaden van vorig jaar zijn nagelopen en gesorteerd, en nieuwe zaden zijn gekocht. Omdat ik vorig jaar de vroege peulvruchten toch miste komen die dit jaar weer in de tuin, maar ik ga voor slechts één soort zodat er genoeg ruimte over blijft voor de sla, radijsjes, bieten, uien, sperziebonen, augurken, veel kruiden! en niet te vergeten een pompoenplant. Met het wieden was ik ook al begonnen, het stuk met de bessenstruiken staat er weer netjes bij. Het nieuwe moestuinseizoen? Ik heb er zin in!

♠ Oplettende eetweetjes-bezoekers hebben het al gezien: Het thema voor 2017 is Feest! en dat belooft wat.

♠ De afgelopen weken zijn er een aantal bijdragen verschenen op de site. In het kookschrift vind je een recept voor rijk gevulde goulash en een lekker amandeltaartje. Op de boekenplank zijn Matters of Taste en Herb & Spice erbij gekomen. En weetjes over suiker en honing zijn in voorbereiding.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin, winter

Categorie: Nieuwsweetjes