Nieuwsweetjes 2017 - II

♣ De dagen zijn weer langer dan de nachten, en de grond warmt langzaamaan op. Dan is het fijn om in de tuin te werken: Het onkruid is gewied en de grond losgemaakt, en de eerste zaden, van spinazie en dille, zijn gezaaid. Ook de radijzen staan er in, drie verschillende rassen: Reuzenboter (rond, rood), IJspegel (lang, wit) en 18 dagen (lang, rood met witte punt). Ik popel om ook de doperwtjes te zaaien, maar beheers me nog een weekje. Het gaas waar ze langs mogen klimmen staat er al wel.
Op de vensterbank tieren de voorgezaaide peterselie, basilicum, tomaten en sla al welig.
En dan: Na negen jaar zonder pruimen uit eigen tuin, heb ik toch eindelijk weer een boompje gekocht, of eigenlijk twee boompjes, vanmorgen tijdens het boodschappen doen, bij de Lidl. Niet de gangbare Reine Victoria of Opal, want Lidl bood keuze uit een Huiskwets en eentje met een Poolse naam (Wegierka dabrowicka). Na enig googelen ben ik er bijna zeker van dat dit de Hongaarse kwets is. Kwetsen zijn ideale pruimen om in de keuken te verwerken (drogen, jam, en in taarten), maar ook lekker om zo te eten. Omdat ik moeite had met kiezen en omdat ze niet duur waren heb ik ze allebei meegenomen. Misschien wel zo handig, omdat kwetsen beter gedijen wanneer er een bestuiver in de buurt staat.

♣ Wat gebeurt er allemaal op de site van Eetweetjes? Van alles en nog wat: Er zijn twee “feest-artikelen” geplaatst, over Valentijn en het Lentefeest. Voor crumbles stond al een algemene werkwijze in het kookschrift, maar sinds kort nu ook een uitgewerkt recept voor appelcrumble. En verder is er een recept voor tiramisu bijgekomen, zelfgemaakt bleek weer eens vele malen lekkerder dan uit een supermarktbakje.
Op het ontwerpfront is er ook het een en ander gaande, ik vind nl. het uiterlijk van de site wat aan de saaie kant, daarom wordt er achter de schermen al druk vergaderd over een nieuw jasje voor Eetweetjes.

Dit bericht zit in:

Tag: lente, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes