Nieuwsweetjes 2017 - IV

In deze Nieuwsweetjes aandacht voor: De moestuin, traktatie, kant & klare poffertjes, nieuwe boeken op de plank.

♥ De moestuin is voller dan vol. Al die planten nemen veel meer ruimte in dan ik (zoals gewoonlijk) had ingeschat. En onlangs kreeg ik nog planten van aubergine, zoete aardappel en verschillende pompoenen. Gelukkig had ik nog wat lege emmers waar ik ze in kon planten. Maar in juli is er natuurlijk veel te oogsten, dus dat geeft weer iets ruimte.
De laatste rabarber is als compote ingevroren, en ook maakte ik er taart mee. De eerste augurken zijn geplukt, en ook snoepte ik al van de japanse wijnbes. Van de rode en zwarte bessen maakte ik limonade, en de eerste bossen met kruiden hangen te drogen. De doperwten waren heerlijk en de planten zijn er uitgehaald. Van de gele patisson courgettes oogstte ik ook al. Letterlijk weer een heerlijke tuin.

♥ De afgelopen weken stonden er redelijk wat activiteiten op de agenda: een cursusmiddag in de vrije natuur, een verjaardag, een puzzelvaartocht om maar iets te noemen. Om bij de cursusmiddag iets uit te kunnen delen bakte ik de glutenvrije tropische cake. En wat smaakte die toch weer lekker, dus voor de verjaardag bakte ik er gelijk maar twee, en bij de puzzelvaartocht nam ik er weer eentje mee. Om je vingers bij op te …

♥ Vorige week had ik er zomaar trek in: Poffertjes. Omdat ik zelf geen poffertjesplaat heb nam ik mijn toevlucht tot kant & klaar. Opwarmen in de oven en serveren met poedersuiker en een flinke klont boter. Lekker maar fout, want ik las (thuis) op de verpakking dat de fabrikant er sojameel en allerlei andere vreemde dingen in had verwerkt, vraag me niet waarom. De volgende dag gaf mijn lijf aan dat ik dit voortaan maar weer moet laten staan.

♥ En dan de nieuwe eetweetjes bijdragen: Er zijn weer twee boeken op de plank komen te staan: Het grote dessertboek en De landelijke keuken. Ook is er nu productinformatie over de keukenrasp bij de ABC-weetjes te vinden. En aan de keukentafel deel ik mijn gedachten over het wel of niet aanschaffen van een nieuwe oven.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin, zomer

Categorie: Nieuwsweetjes