Nieuwsweetjes 2018 - 1

Ik begin met ieder een gezond, gelukkig en vooral ook smakelijk jaar toe te wensen.
Verder in deze eerste nieuwsweetjes van 2018 aandacht voor: een middeleeuws kerstfeest, verbeteren van de site, moestuin, nieuwe bijdragen.

♦ Op kerstavond, of eigenlijk de namiddag, waren wij te vinden bij een middeleeuws evenement.  De muzikanten van Carole et Brullare verzorgden een sfeervol kerstconcert, en Eetvermaeck presenteerde een proeverij. We genoten o.a. van gecloven nonnen, bavette, erbolat, een plakje kweevruchtenkaas, alles was even lekker! Helemaal top vond ik de Maqlua al-shiwa (lamsvleesballetjes) die ik binnenkort zelf ook eens wil maken.

De dag erna stonden er kleine hapjes op onze eigen tafel, met een lekker glas port erbij. Als afsluiter was er tiramisu, uiteraard zelfgemaakt want dat is toch de lekkerste.
Met oudjaar was er een schaal vol lekkere oliebollen, ik had ze deze keer gevuld met blanke rozijnen en gedroogde cranberries.

♦ Een poos geleden had ik het al over een ander uiterlijk voor de site, en daar is het team nu concreet mee aan de gang gegaan. Het wensenlijstje is aan de hand van knelpuntjes opgemaakt, verschillende thema’s zijn al bekeken, en met de codering wordt begonnen.

♦ En dan de moestuin. Zodra het januari is begint het tuinvirus op te steken, zaden worden nagekeken, catalogi bekeken, zaai- en beplantingsschema’s opgesteld. Vorig jaar verdiepte ik me in permacultuur en “het eetbare bos”. Nu is mijn tuin absoluut te klein om daar een echt bos te realiseren, maar het idee van een meer natuurlijke diversiteit, minder onderhoud (wieden dus), en toch eetbare gewassen uit eigen tuin is aantrekkelijk. De bessenstruiken die al jaren in de tuin staan sluiten prima bij die gedachte aan. Neemt niet weg dat ik een tomaat uit eigen tuin prefereer boven die uit de winkel.

♦ In de afgelopen maand zijn er weer een aantal nieuwe artikelen op de site bijgekomen. Op de keukentafel liggen artikelen over onderweg zijn met het OV, en themaposten over kerstfeest en oudejaarsavond. In het kookschrift vind je recepten voor een feestelijke marmelade en koekjes die met deze jam zijn gemaakt.

Dit bericht zit in:

Tag: eet- en drink tradities, feest, kerst, winter

Categorie: Nieuwsweetjes