Nieuwsweetjes 2019 - 4

In deze nieuwsweetjes aandacht voor:

Migrantenmaaltijd – Vieringen – Moestuin

  • De migrantenmaaltijd in oktober waar oude en nieuwe buren elkaar ongedwongen ontmoeten was ook dit jaar weer een groot succes. Het staat de koks vrij om te maken wat zij willen, een hoofd- of bijgerecht, of een nagerecht, alles is prima. Gerechten uit o.a. Arabische, Afrikaanse, Turkse, en Europese keukens vullen de lange buffettafels, een heerlijkheid om te zien. Ik had me dit jaar goed voorbereid en vier jamtaarten ingebracht die op het nagerechtenbuffet kwamen te staan, temidden van uit- en inheems lekkers zoals baklava en melkpuddingen.
  • Bij Eetweetjes thuis vierden we de intrede van de herfst door buiten te koken met produkten van het seizoen. Op het menu stonden gerookte worst, gekookte mais aan de kolf, gebakken peren, vers gebakken brood, appeltaart en jamtaartjes. Natuurlijk ontbrak de cider niet.
    Eind oktober is het Halloween, het uit Amerika overgewaaide commerciƫle pompoenenfeest. Ik vierde dit feest meer ingetogen, met gedachten aan verloren dierbaren. En met een maaltijd. In goed overleg besloten we Boeuf Bourgignon op tafel te zetten, met een vers gebakken zadenbrood en huisgemaakte groente- en fruitconserven.
  • De moestuin krijgt langzaamaan weer een lege aanblik. De olijfkomkommerranken liggen op de composthoop en de bessenstruiken zijn hun meeste blad kwijt, en daarmee de kippen hun schuilplekjes. Daarbij zijn ze ook flink in de rui wat ten koste gaat van het eierleggen omdat nieuwe veren laten groeien nu eenmaal veel energie kost.

Dit bericht zit in:

Tag: buiten eten, herfst

Categorie: Nieuwsweetjes