Nieuwsweetjes 2021 - 1

In deze nieuwsweetjes aandacht voor: moestuinzaden – boeken op de plank – feest – dankbaar zijn

 • Hoewel nog erg vroeg in het seizoen heb ik toch al een bestelling geplaatst bij Vreeken, de winkel met een uitgebreid zadenassortiment. De laatste jaren was ik daar terughoudend in, de verzendkosten zijn me voor een enkel zakje te hoog, en de levertijd is lang. Ik kocht daarom voornamelijk zaad bij de Lidl, de gewone soorten dus. Maar nu wil ik toch weer eens experimenteren. Een huisgenoot is dol op jalapenopepers, vandaar. En dan kijk je gelijk nog voor wat anders erbij. Stond vorig jaar de bloemenborder vol met dahlia’s en zonnebloemen, dit jaar wil ik er sierlijke grassen in. Dus bestelde ik naast de pepers ook nog
  – sorghum, een graansoort met dikke trossen zaden,
  – kanariegras, als voer voor de kippen en tuinvogels, maar ook leuk in boeketten , en
  – tarwe, leuk om te zien en spannend of het wat oplevert. Zo niet, dan als kattegras.
  Laat die zakjes zaad maar komen!
 • Ik heb weer een aantal boeken uit mijn kast gehaald om te beschrijven. Dit zijn de nieuwste op de eetweetjes-plank:
  Ingrediƫnten (fotoboek en naslagwerk)
  Het grote boek met Desserts (toetjes, nagerechten, desserts!)
  Chocolade (recepten met chocolade)
  IJs en Desserts (handzaam boekje met ijscreaties en toetjes)
 • We zitten in de koudste periode van het jaar, (hoewel het met die kou de laatste decennia wel meevalt). De dag dat de zon midden tussen zijn zuidelijkste punt en de evenaar in staat nadert. Dit moment is aanleiding voor een feest (Imbolc, Maria-lichtmis), traditoneel met licht van kaarsen en een pannenkoekenmaaltijd op 1 of 2 februari.
 • Ondanks dat het dagelijks maatschappelijk leven het afgelopen jaar drastisch is veranderd blijf ik lichtpuntjes zien. En daarbij realiseer ik me dat
  – ik iedere dag voldoende te eten heb
  – er schoon drinkwater uit de kraan komt
  – ik een dak boven mijn hoofd heb
  En ja, daar ben ik dankbaar voor.

Dit bericht zit in:

Tag: feest, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes