Nieuwsweetjes 2021 - 2

Deze keer in de nieuwsweetjes aandacht voor: statistieken – februari-feestmaaltijd – aanpassen van recepten – herindelen van de boekenkast

  • Een typisch wintergerecht is het, koegel met peren. Begin februari, het de koudste tijd van het jaar, en ook is het nog volop stoofperentijd, reden genoeg om het gerecht te willen maken. Zoals bij het Eetweetjes recept wordt uitgelegd staat het iedere kokkin vrij om de ingrediënten aan eigen smaak aan te passen. Daarom ging ik eens op zoek naar andere ideeën voor de koegel, het deeg dus. En was aangenaam verrast dat het Eetweetjes recept als eerste uit de zoekmachine kwam. Daar ben ik best wel mee in mijn sas!
  • Voor de feestmaaltijd bij Imbolc en Maria Lichtmis put je uit je voorraad van houdbare droge waren, zoals meel, peulvruchten, zaden, gedroogd fruit. Maar ook laat geoogste bewaargroenten en -fruit passen bij deze maaltijd, evenals zuivel.
    Dit jaar kregen onze maaltijden een multiculturele touch. De pannenkoeken waren Eritreese injera (meel), verder hadden we oerhollandse snert (gedroogde peulvruchten).
  • Al een tijdje loop ik met het idee rond om de Eetweetjes-recepten aan te passen. Een  aanduiding van moeilijkheidsgraad en prijsniveau lijkt me handig. Eind januari zijn de eerste recepten aangepast. Binnen een paar manden verwacht ik klaar te zijn met dit project.
  • Op de Eetweetjes boekenplank staan de boeken die in het echt bij mij in de kast staan. Her en der door elkaar, zo’n beetje op volgorde van aanwinst. Wel stonden de favorieten na verloop van tijd voor de greep, wat weer als gevolg had dat sommige boeken niet meer aan bod kwamen. Kortom, het was niet overzichtelijk. En daar breng ik nu verandering in, een van de twee grote kasten staat er nu netjes bij. Nog een paar middagen flink doorbikkelen en de hele bibliotheek is keurig opgeruimd.
  • Het boekje “mini-pannetjes” staat nu ook op de Eetweetjes boekenplank.

Dit bericht zit in:

Tag: eet- en drink tradities, winter

Categorie: Nieuwsweetjes