Feest! Dat verdient een taart

Nieuwsweetjes 21 december

♦ Vorig weekend hadden we een gast, ik realiseerde me later dat ik hem op zijn verjaardag bij ons te eten had gevraagd. Dat feest vroeg dus om een verjaardagstaart. Leuke en bovenal lekkere verrassing van genoise gevuld met banketbakkersroom, en omhuld met jam, creme-au-beurre en marsepein. De decoratie bestond uit creme-au-beurre en chocolade.

♦ Het is aftellen tot kerst, en dus ben ik druk doende met boodschappen en voorbereidingen. Op beide dagen zijn er gasten dus dat vraagt wat planning. De eerste dag willen we gourmetten, en op de tweede dag staat er een min of meer klassiek menu op het programma.

♦ Voor diverse mixdrankjes die ik wil schenken tijdens de feestdagen zijn siropen erg handig. Ik maakte gisteren al citroensiroop en muntsiroop. Nu nog even bedenken hoe ik een lekkere kokossiroop voor elkaar kan krijgen.

 

Dit bericht zit in:

Tag: feest, gebak, kerst

Categorie: Nieuwsweetjes