Nieuwsweetjes 21 februari

◊ Deze week is er weer de huishoudbeurs, als vanouds in de RAI in Amsterdam. En na jaren afwezig te zijn gebleven ben ik nu weer eens van de partij. Vroeger kon je lekker proeven van hapjes, demonstraties van keukenhulpjes bijwonen etc. Wat de beurs heden ten dage te bieden heeft? Ik weet het niet, ik ga er blanco heen en laat me verrassen.

◊Ik kom regelmatig bij de Lidl. Deze supermarktketen biedt een ruim assortiment vlees met het “Beter Leven” kenmerk. Dit kenmerk is een sterrensysteem, hoe meer sterren hoe meer rekening er gehouden wordt met het dierenwelzijn.
Varkensvlees met 1 ster is al sinds eind 2011 vast in het assortiment, het aanbod varkensvlees met 1 ster werd in de loop van 2012 flink uitgebreid. Sinds een aantal weken zie ik nu ook scharrelkipfilet en mondjesmaat rundvlees (beide met 1 ster). Ongeveer een half jaar geleden vonden de vleeswaren met 1 beter leven ster hun weg naar de Lidl koeling.
Ook biologisch vlees is er verkrijgbaar. Al het biologische vlees heeft het maximum van 3 sterren. Tot voor kort alleen rundergehakt, maar afgelopen week ontdekte ik ook biologische runderbraadworst en biologische hamburgers. Ik heb zowel de worst als de hamburgers geprobeerd en kan alleen maar zeggen dat ik blij ben ben met de ruimere keuze aan beter verantwoord vlees.

◊ Kwam ik vorige week thuis met een aantal cherimoya vruchten, deze week was het de cactusvrucht die ik van de markt heb meegenomen. In Turkije zag ik ze groeien, gewoon langs de kant van de weg, als we er met de dolmus langsreden. De rijkdom die moeder natuur ons in zoveel vormen biedt bezie ik met verwonderde eerbied.

 

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes

Tag: vlees