Wafels bakken op een kampvuur

Nieuwsweetjes 21 september

♦ Ondanks dat ie nog vrij klein was heb ik vrijdag de eerste van de twee meloenen geoogst. Hij was te zwaar geworden voor zijn rank, en lag al ruim een dag op de grond. Om narigheid te voorkomen heb ik hem geoogst en hij ligt nu binnen na te rijpen.

♦ Gisteren hebben we weer gezellig wafels gebakken in de tuin. Gistbeslag gemaakt, vuurtje gestookt, en bakken maar. Een recept voor deze lekkernij staat in het kookschrift.

♦ Samen met praktijk Lambregts organiseert Eetweetjes op 28 september een herfstviering. Op het ogenblik zijn we druk bezig met de voorbereidingen, ik verklap alvast dat we al wandelend op zoek gaan naar de herfst en natuurlijk gaan we die mooie herfst ook proeven.

♦ Eetweetjes probeert op een toegankelijke manier in een stukje bewustwording op voedingsgebied te voorzien. Dat het belangrijk is dat hier aandacht aan wordt besteed bewijst wel de Gouden Windei verkiezing. Ieder jaar worden er diverse producten uit de voedingsindustrie genomineerd voor deze “prijs”. Een prijs die je als fabrikant liever niet wilt krijgen, want aan het desbetreffende product mankeert het een en ander en het wordt daarom flink aan de kaak gesteld. De genomineerde producten voor dit jaar zijn:
– Knorr Boerengroentesoep van Unilever- geen smaakversterker, toch smaakversterker?
– Ambacht rundervink van Albert Heijn – volgens oud-hollands slagersrecept; is dat met toegevoegd suiker, ingespoten water en e-nummertjes?
– Belvita breakfast meergranen van Liga – ideaal ontbijt met bijna 25% suiker?
– Surinaamse roti’s van Rosita’s – authentiek Surinaams uit een Nederlandse tortillafabriek?
– Caprisun multivitamin van Coca Cola – een kinderdrankje met heel veel suiker?
Ook je stem uitbrengen? Dat kan nog tot 30 september op de Gouden Windei verkiezingspagina.

Dit bericht zit in:

Tag: fruit, herfst, kritisch, zomer

Categorie: Nieuwsweetjes