Nieuwsweetjes 25 januari

♠ Eind januari, de dagen zijn weer langer en dat merk je al goed. Hoewel nog vroeg in het seizoen, begint het toch al te kriebelen om voor de moestuin aan de gang te gaan. Ik kon dan ook bijna niet wachten tot de postbode de bestelling van Vreeken zou afleveren, afgelopen woensdag was het zover en lag de langverwachte dikke envelop op de deurmat.
De zaden van de vergeten groenten zijn binnen. Blauwe bakmais, schorseneren, ananaskers en een mooie halloweenpompoen. Vooral naar de kleine ananaskers ben ik erg benieuwd. Dit gewas moet vroeg voorgezaaid worden, je kan daar al vanaf januari mee beginnen. Begin je te laat, dan komt het gewas niet toe. Volgende week staan er bij mij dus bakjes op de vensterbank,  maar de rest mag nog even wachten tot het echt voorjaar is.

♠ Verder waren er deze week twee jarigen in de Eetweetjes-kring, een bijzondere verjaardag, want de dames werden vijftig! Dat vroeg om sarah-koeken, maar ook om middernachtelijke zang en het aanbieden van levensgrote Sarah poppen. Een kleine toelichting over dit gebruik en een recept vind je in het artikel “50 jaar!

♠ Zo af en toe eet je wel eens buiten de deur. Doorgaans niet in restaurants vanwege de daar gehanteerde hoge prijskaartjes. In dit geval werd ik uitgenodigd om te komen eten bij Eetweetjes’ webmaster, waarbij een vriendin het leuk vond om de maaltijd te verzorgen. De vriendin komt oorspronkelijk uit Eritrea en greep de gelegenheid om injera te bereiden! Stapelvoedsel in Eritrea en Ethiopië. Injera zijn soepele pannenkoeken van gezuurd beslag dat gemaakt wordt met teffmeel. Deze pannenkoeken worden belegd met allerlei heerlijke vullingen, van pittig vlees tot groentenpurees en salades. Om je vingers bij op te eten, hoewel gewoon aflikken ook mag.

♠ Denken jullie nog aan de winterwandeling volgende week zondag? Je kunt je nog opgeven via praktijk Lambregts. Na afloop is er lekkere winterse soep en vers brood.

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes