Buiten koken

Nieuwsweetjes 26 oktober

♥ Uit de bibliotheek leende ik het boek “Glutengevaar”, een vertaling van het Amerikaanse boek “Grain Brain”, geschreven door Dr. David Perlmutter. Hier wordt je niet vrolijk van. Dr. Perlmutter is neuroloog en voedingsdeskundige en ziet hoe vaak patienten met ondefinieerbare klachten een intolerantie voor gluten (niet noodzakelijkerwijs coeliakie) blijken te hebben. Stappen deze mensen over naar een granenvrij dieet dan blijkt dat veel van hun klachten verdwijnen.
Ook het boek Broodbuik van William Davis gaat over de desastreuze effecten van de hedendaagse tarwe. En bij mij op de plank staat het boek “the Paleo Diet” van Loren Cordain dat ook ingaat op een dieet zonder granen. Al deze dieetadviezen gaan uit van een lage koolhydrateninname.

♥ Het zachte weer van gisteren noodde ons tegen de avond om nog even buiten te zitten. Nu is rustig op het terras zitten vanwege de lagere temperaturen in dit jaargetij niet echt aangenaam, maar met een heerlijk vuurtje erbij wordt het snel behaaglijk. Helemaal leuk is dan om ook buiten te eten, dus roosterden we op dat houtvuur tosties en bakten we kip en appels. Een kop warme chocolademelk van verse rauwe melk, en we hadden een prima zaterdagavondse herfstmaaltijd.

Dit bericht zit in:

Tag: glutenvrij, herfst, kritisch

Categorie: Nieuwsweetjes