De week tussen Kerst en Oud en Nieuw vliegt altijd voorbij. Nog aan het uitpuffen van de drukte van de kerstdagen en toch alweer bezig zijn met de voorbereidingen voor Oudejaarsavond. Voor je het weet zijn deze dagen weer om.
Wij hebben alleen de eerste kerstdag gevierd met gasten, gezelligheid en lekker eten en drinken. De tweede dag was om uit te rusten en restjes op te maken.
Het lukt me ieder jaar beter om niet te veel in te kopen, hoewel de winkels verleidelijke dingen in het assortiment aanbieden. Gelukkig had ik dit jaar niet veel over (heel blij was ik dat ik geen voorgerecht heb gemaakt), en van deze restjes hebben wij de tweede kerstdag nog fijn kunnen genieten.
Van de gerechten die we bij dit kerstdiner hebben gegeten staan de recepten op de site.
Komende week post ik recepten voor beignetbeslag en oliebollenbeslag. Geen pakken met mix meer nodig. Al die extra e-nummertjes hoef je nu dus niet meer binnen te krijgen; je hebt ze echt niet nodig als je het beslag zelf maakt. Nog een voordeel is dat je je eigen smaakvoorkeur erin kan verwerken. Lust je geen krenten? Dan laat je die eruit. Wil je gedroogde cranberries in je oliebol? Geen probleem. Je maakt het zoals je het zelf wilt. Komende week dus recepten hiervoor op de site.
Voor hapjes op oudejaarsavond kan je heel goed de spelt-zadencrackers gebruiken. Wat salade of kaas erop en je hebt een exclusief toastje.