Zelfgemaakt snoepgoed

Nieuwsweetjes 28 december

♦ We zitten midden in de december feestdagen, met allerlei bij deze tijd horende heerlijkheden. Op de kerstdagen stonden er bij ons een kaasplank en zelfgemaakte snoeperijtjes op tafel. *)
De trifle die ik als dessert bij het diner had gemaakt was niet helemaal zoals het moest zijn. ’s Ochtends had ik een verse cake gebakken en een fijne vanillevla gekookt, maar per ongeluk had ik een verkeerde greep gedaan in mijn voorraadpottenkast met als gevolg dat de vla gebonden was met tapiocameel i.p.v. rijstebloem; de consistentie was dus een beetje apart, maar de smaak was er gelukkig niet minder om.

♦ Over een paar dagen vieren we weer Oud & Nieuw. De feestdagen kunnen niet op! Het traditonele oudejaarsavondgebak is natuurlijk de oliebol, maar ook een appelbeignet is echt oudejaarsavond-lekkers.
Voor wat betreft het hartige doet een salade met stokbrood of toastjes het altijd goed. Als avondmaaltijd met oudjaar eet ik meestal een huzarensalade met brood en koffie of thee. Als je wat van de salade overhoudt kan je dat later op de avond met toastjes of stokbrood presenteren als hartig hapje.

♦ Afgelopen week verhuisde Eetweetjes’ webmaster. Voor de inwendige verhuizer maakte ik een flinke pan groentensoep en een grote stapel belegde boterhammetjes. Op die manier is verhuizen een stuk aangenamer.

*) Op de tafel stonden o.a. gevulde abrikozen, chocoladetruffels, gekruide zoete noten,

Dit bericht zit in:

Tag: feestelijk

Categorie: Nieuwsweetjes