herfstviering

Nieuwsweetjes 28 september

♦ In de moestuin ben ik aan het opruimen. Een klus die bij de herfst hoort
– De schorseneren zijn er nu allemaal uit en opgegeten, ze waren lekker.
– De laatste tomaten (rood zowel als groen) heb ik geoogst en de planten eruit gehaald.
– Bij de pastinaken zag ik tot mijn schrik dat het blad op een paar stelen na verdwenen was. Die vervelende rupsen ook. De bladloze pastinaken zijn dus al geoogst, ondanks dat ik ze liever wat groter had gehad.
– Ik weet niet of de paprika’s nog rood gaan worden, dus heb ik de eerste groene geoogst.
– Van de peren pluk ik regelmatig. De pitjes zijn zwart, maar de vrucht blijft hard. Wij eten ze daarom gebakken. Heerlijk!

♦ Vandaag viert Eetweetjes samen met praktijk Lambregts de herfst. Eetweetjes zorgt hierbij voor de inwendige mens met appel- en perentaarten, en opgerolde zoete broodjes. Pompoensoep en speltbrood verzorgt Esther van praktijk Lambregts. Samen goed voor een heerlijke herfstmaaltijd.
Er zijn flink wat belangstellenden die het met ons meevieren, dus gezelligheid troef.

♦ De afgelopen week zijn de ABC-weetjes uitgebreid met  informatie over abrikozen, als laatste van de steenvruchten uit het geslacht Prunus. Natuurlijk gaan we verder met steenvruchten uit andere geslachten, denk aan de mango, de dadel etc.

♦ Tussen de middag iemand iets lekkers voorschotelen, dat wil ik wel eens, maar wel net even anders dan anders. Dan maak je snel een lekkere kokos-omelet.
Verder heb ik broodkrakelingen gemaakt met getoerd gistdeeg, deze recepten vind je eveneens in het kookschrift.

♦ In het kader van ontmoeting en ontspanning heeft het Eetweetjes-team afgelopen week heerlijk samen gelunched. Fijn om weer even bij te praten, en ontspannen was het zeker.

Dit bericht zit in:

Tag: herfst, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes