Nieuwsweetjes 30 november

♣ De dagen zijn nu echt kouder aan het worden, de winter komt eraan, en dat zie ik ook duidelijk in de moestuin. De gezaaide veldsla en winterspinazie groeien wel, maar heel langzaam. Van de rabarberplanten die zo goed zijn opgekomen uit het zaad sterven nu de bladeren af; volgend voorjaar kunnen ze weer opnieuw uitlopen uit het dit jaar ontwikkelde wortelgestel. De knolselderie geeft niet die grote knollen die je in de winkel ziet liggen, maar ik heb al wel van het groen geoogst en dat ingevroren. Altijd lekker in de soep.

♣ Met het winterseizoen zijn ook de lange avonden nu echt een feit, waarbij de zon- en feestdagen zich goed lenen voor gezellige familiemaaltijden. Vorige week hadden we een gourmetparty bij familie, maar ook een fondue leent zich voor prettige maaltijden, denk maar aan de “gewone” fondue met vlees (de fondue bourgignonne), of de oosterse met bouillon met die leuke “schepnetjes”, of een lekkere volle kaasfondue. Als dessert is er natuurlijk de chocoladefondue, heel lekker maar wel erg machtig.

♣ Op de boekenplank staat nu ook het vijfde deel uit de Kleine huis serie. En ook de themapost over de provincie Noord-Brabant is geplaatst, te vinden aan de keukentafel.

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes