Nieuwsweetjes 31 augustus

♦ Het is nu echt nazomer geworden. Het gouden licht en een aangename temperatuur zijn heerlijk na alle nattigheid die de weken hiervoor is gevallen. In de moestuin is het nu weer prettig toeven.
– De laatste sperziebonen zijn geplukt, de planten eruit gehaald en op de composthoop gelegd.
– De voorraad frambozen in mijn vriezer wordt steeds groter want de late frambozen doen het echt geweldig!
– Aan de aardbeiplanten zitten veel uitlopers. Er wordt hard gedacht aan een andere plek voor volgend jaar, misschien gaan we de hoogte in met ze. Dat heeft als voordeel dat ze niet op de grond liggen terwijl ze rijpen en op grote hoogte waarschijnlijk ook minder “slak-gevoelig” zijn. Nadeel is wel het watergeven. We denken er nog even over na.
– En dan de tomaten. Die hebben te lijden gehad van het natte weer. Van de rijpe tomaten heb ik de helft kunnen weggooien, maar van de goede heb ik weer een lekkere pot ketchup kunnen maken. Ook van de groene moest ik flink wat weghalen, die worden met wat ui, onrijpe peer, rozijnen en cranberries tot chutney gekookt.

♦ Vanmiddag ben ik aan de gang gegaan om een giststarter te maken: Een nieuw zakje wijngist, suiker waar nog flink wat melasse inzit en het sap van een halve citroen, versgeperst. Als dit werkt dan kan ik deze week starten met het maken van mede.

♦ Het eerste engelstalige recept staat op de site! Ik had wat moeite mijn weg te vinden naar het engelse deel van de site maar met de hulp van Maartje van Knetterende Codes is het helemaal goed gekomen.
Alleen, hoe zou een boterkoek in het engels moeten noemen? Cookie? of Cake? Ik ben gevallen voor “buttercake“.

♦ Een andere nieuwe post is die over het Candida-dieet. Een dieet wat een hoop mensen goed doet, maar waar ook een aantal bezwaren aankleven. En de themapost over wat de provincie Gelderland te bieden heeft is ook toegevoegd.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes