Winterlandschap

Nieuwsweetjes 31 januari 2016

Wisselvallig

De eerste maand van het jaar zit er weer op, en op zonnige dagen lijkt  het wel of het al voorjaar is. Dan begint het te kriebelen en zou  ik de moestuin al willen inzaaien. Maar dan de dag erna regent het weer pijpestelen en staan de tuinpaden blank. Heel wisselvallig dus. Een paar weken wachten is eigenlijk wel zo verstandig.

Jaarthema

Het jaar 2016 staat in het teken van “Zuinig aan in de keuken“. Zeker in deze tijd waarin menigeen op de kleintjes moet letten een interessant thema.
De wetenswaardigheden over de moestuin, die ik vorig jaar in een apart moestuindagboek schreef, zullen daarom weer bij deze nieuwsweetjes te vinden zijn, zij het op wat beperktere schaal.

Vakantiebeurs

Tijdens een bezoek aan de Vakantiebeurs is het leuk om van de diverse buitenlandse keukens te proeven. Vooral bij het eethuisje op de Oostenrijkse stand is het aangenaam toeven. Wij aten daar Kaiserschmarrn, een pannenkoekgerecht dat bijzonder goed in de smaak viel.

Low-budget agenda

Aanvullend op de culi-agenda die in de zomernieuwsweetjes van 2015 al te vinden was zal ik dit jaar low-budget activiteiten die op enige wijze met voedsel te maken hebben delen.

  • Allereerst is daar het Chinees nieuwjaar, dit 15-daagse feest begint op 8 februari (de 2e nieuwe maan na de winterzonnewende). Natuurlijk hoort daar traditioneel, speciaal voedsel bij. Waaronder de koekjes Kueh Bangkit. Ooit proefde ik die al eens: lekkers dat letterlijk “smelt in de mond”.
  • Op 14 februari viert menigeen Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar cadeautjes geven in de vorm van bloemen, kaarten en natuurlijk chocola.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin, thema-zuinig, winter

Categorie: Nieuwsweetjes