Buiten koken

Nieuwsweetjes 31 maart 2016

Maart roert zijn staart

Dat is het spreekwoord, en we konden het merken ook. Zon en regen, we hebben het allemaal gezien de afgelopen maand. Maar nu is het zachter en lijkt toch echt de lente te zijn aangebroken.
Op de zonnige dagen werkte ik in de moestuin de grond al lekker los, strooide gul met koemest. En er is ook al flink wat compost door de grond gewerkt. De eerste groenten zijn gezaaid, de uitjes geplant, en bakjes met zaaigoed staan op de vensterbank. Het moestuinseizoen is begonnen!

Lentewandeling

Samen met Esther van praktijk Lambregts organiseerden we in het paasweekend een leuke, leerzame wandeling omtrent het thema eieren. Natuurlijk ontbrak de maaltijd achteraf met zelfgemaakt eten niet. Uiteraard met eiergerechten.

Buiten koken

Met het mooiere weer in de lente lokt de tuin, we zijn weer wat vaker buiten, en in onze vuurton hebben we al weer een paar keer fijn gestookt. Afgelopen week bereidden we op zo’n knappend houtvuur ons avondeten, lekker!

De agenda

  • Op 2 april stellen veel glastuinders hun kassen open voor het publiek. Niet alleen bloemen en siergewassen, maar ook veel groente en fruit worden onder glas geteeld. Nieuwsgierig  hoe dit in zijn werk gaat? Op de de site van “Kom in de kas” vind je welke kassen je kunt bezoeken.
  • Traditiegetrouw valt op de tweede donderdag van april de opening van het aspergeseizoen, dit jaar is dat 14 april, met als doel de asperge onder de aandacht van de consument te brengen, en dat is bij zo’n mooi product alleen maar toe te juichen.
  • De opleidingen voor consumptieve technieken  houden eens in de vijf jaar de jeugdvakwedstrijden, dit jaar is gebeurt dat weer en wel op dinsdag 5 april. De jeugdige deelnemers moeten zowel een brood- als een banketproduct maken, waarbij ook het etaleren van deze producten wordt beoordeeld. Spannend!
  • Altijd al willen weten hoe het in een slagerij toegaat? Het uitbenen en snijden, het worstmaken, vlees verwerken tot gerechten? Op deze vragen krijg je antwoord op de slagerijdagen op 21, 22 en 23 april. Kijk voor deelnemende slagers op de website van de “Dag van de Slager“.

Dit bericht zit in:

Tag: buiten eten, lente, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes