Scharrelvarken

Nieuwsweetjes 5 oktober

♠ Scharrelvlees: Vorig weekend aten we echt vlees. Van een scharrelvarken. Niet zo’n flauwe hap, maar een karbonade met echte smaak. De varkens heb ik vorige maand nog zien scharrelen en ook luieren, zij hadden een flinke ruimte tot hun beschikking. Eerder dit jaar hadden zij hun steentje bijgedragen door het omploegen van weiland om dit geschikt te maken voor het telen van groente. De beesten hebben dus een actief leven gehad in de buitenlucht, met biologisch voer, dat zij deels zelf bij elkaar scharrelden en deels bestond uit verse groente van de velden.

♠ De zoekfunctie op de site is gerepareerd. Er werd nl. ongeacht het aantal artikelen slechts één pagina met resultaten getoond. Dit is nu verholpen, en alle relevante artikelen en informatie zijn na een zoekactie weer zichtbaar.

♠ Aan het kookschrift zijn de recepten voor de gerechten van de herfstviering toegevoegd, hier zijn ze nog even op een rijtje. Appeltaart, anijsperentaart, broodkrakelingen, opgerolde zoete broodjes. Op de site van praktijk Lambregts vind je het recept voor de pompoensoep.
Het thema-artikel over de provincie Utrecht vind je aan de keukentafel. Daar vind je ook het verslag van ons herfstfeest.

Dit bericht zit in:

Tag: dierlijk, herfst, herkomst

Categorie: Nieuwsweetjes