Nieuwsweetjes 6 juli

♥ Ondanks een incidentele plensbui mogen we wel zeggen dat het nu hoogzomer is. De tijd voor lekker buiten zijn, en ook buiten eten. In menig achtertuintje wordt de barbecue opgestookt, en velen trekken erop uit met een goed gevulde picknickmand voor een maaltijd op een mooie plek in de natuur.
Een picknick kan je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt: Sandwiches met kaas en sla doen het altijd goed, en als je het meer uitgebreid wilt dan kan je je toevlucht nemen tot koude rollade of drumsticks, diverse salades, met daarbij een goed glas wijn en een vruchtentaart toe. De koelbox is hierbij een uitkomst om alles koel te kunnen bewaren. Simpel of uitgebreid, het belangrijkste is dat je gewoon plezier hebt in het buiten zijn.

♥ Het mooie weer van de afgelopen week nodigde natuurlijk uit om buiten te eten, en dat hebben we dan ook vaak gedaan. Van ontbijt tot diner is het goed toeven aan onze tuintafel.

♥ We hebben het wafelijzer ingewijd. Eerst een vuurtje gestookt in ons multi-funtionele buitenkooktoestel (het aangepaste oude olievat). Beslag gemaakt en op het ijzer geschonken, en bakken maar. Met een zwarte-bessensaus en bestrooid met poedersuiker was het een superlekkernij!

 

♥ Omdat nog niet alles helemaal vlekkeloos is overgezet op het nieuwe thema is de link naar de recepten-index niet op de hoofdpagina te vinden. Dus hier even de directe link ernaar toe: Index van de recepten

 

Dit bericht zit in:

Tag: buiten eten, eet- en drink tradities, zomer

Categorie: Nieuwsweetjes