Nieuwsweetjes 8 februari

♠ Vorige week zondag stond een winterwandeling op het programma, heerlijk een frisse neus halen in een winters landschap, en na afloop een maaltijd met winterse soep, brood en koek, oftewel “koek en soepie”.
Op het menu stonden erwtensoep en uiensoep, speltbrood, roggebrood met spek of kaas, kruidkoek, kaneelkoek. Om te drinken was er winterthee en warme chocolademelk.
Deze buitenactiviteiten zijn een samenwerking tussen praktijk Lambregts en Eetweetjes. Meerdere activiteiten staan in de planning.

♠ Bij de ABC-weetjes is nu informatie over dadels te vinden, en in het kookschrift staat een lekker recept voor een wortel-dadeltaart, en ook eentje voor de ozo gewone, maar wel heel lekkere chocolademelk.
En het achtste deel uit de Kleine Huis-serie staat sinds deze week op de plank.

♠ Schreef ik vorige week dat van de boekenplank een alfabetische lijst wordt gemaakt, deze week waren de ABC-weetjes aan de beurt. Per letter is nu ook alles op alfabetische volgorde gezet, zodat de informatie makkelijker te vinden is.

♠ Op de agenda deze maand staan bezoeken gepland aan de Hermitage voor de expositie “Dining with the Tsars” en aan de “Huishoudbeurs” in de Rai. Ik ben gek op porseleinen serviesgoed en daarvan zal er in de Hermitage heel wat te zien zijn. Op de Huishoudbeurs hoop ik weer een hoop leuke keukensnufjes tegen te komen.

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes

Tag: winter