Nieuwsweetjes april

♣ Halverwege maart hebben wij het voorjaar al ingeluid door buiten een vuur te stoken en daarbij het project “Appeltaart bakken op open vuur” opgestart. Het vuur hebben we van te voren flink opgestookt en de bakvorm in een oude ijzeren pan gezet die als oventje moest fungeren. Deze eerste poging is niet geslaagd: De temperatuur was veel te hoog, en daarbij was er te weinig circulatie rond de bakvorm. Resultaat, een ongare, verbrande koek. Poging twee is al op de agenda gezet.

♣ De afgelopen maand hebben we heel wat uurtjes in de tuin besteed. Er is opgehoogd met nieuwe grond, bemest met koemest en compost, en natuurlijk gezaaid.
Een verslag van de tuinbezigheden hou ik bij in het Moestuindagboek 2015, dat ook het thema is van dit jaar.

♣ Regelmatig organiseert ons dorpshuis een tweedehandsboekenmarkt. Twee weken geleden was het weer zover, en natuurlijk ging ik erheen om te kijken of er nog iets van mijn gading bij zat. Ik kwam thuis met “Het kookboek van de eeuw” – over culinair genoegen in de 20e eeuw – en uit de Reader’s Digest keuken “Vers op Tafel”, lekker koken thuis – warenkennis over dierlijke producten.

♣ Nieuwe artikelen op Eetweetjes: Om nog even bij het thema boeken te blijven, The First Four Years, het laatste deel van de Kleine Huis serie, heb ik nu ook op de boekenplank gezet.
En bij de ABC-weetjes is productinformatie over mango’s en margarine toegevoegd.

 

Dit bericht zit in:

Tag: buiten eten, moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes