Nieuwsweetjes maart 2015

♥ Februari is voorbij, de laatste boerenkool is uit de tuin gehaald en gegeten. Vandaag is de lentemaand maart aangebroken.
Alle nieuwe tuinzaden zijn in huis. Menig moestuinier begint al met voorzaaien, en ook in huize Eetweetjes staan de bakjes met zaaigoed al op de vensterbank.

♥ De afgelopen maand zijn de voorraden aangevuld. In de vriezer liggen weer ettelijke kilo’s van het betere vlees (o.a. wild konijn, grasgevoerd jong rundvee dat vrij kon rondlopen), en bij de Zandhaas is meel van verschillende graansoorten gekocht.

♥ Vorige week bezocht ik de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Veel voorlichting over huishoudelijk- en keukengereedschap en ook viel er van alles te proeven. Niet alles was lekker of naar mijn idee eetbaar (snoep?) en aan de noviteit van insecten (meelwormen op een toastje) heb ik me maar niet gewaagd. De mosselen waren wel prima te eten, en de wijnproeverij met verschillende Duitse witte wijnen die in de gewone supermarkten te koop zijn is ook erg goed in de smaak gevallen.
Verder was ik onder de indruk van de lavasteen pannen van Silver Rock. Met afneembare handvaten (dus ook als ovenpan), licht in gewicht en toch met een goede warmtegeleiding. En daarbij makkelijk schoon te houden. Het is dat er genoeg pannen in mijn keukenkast staan, maar ik hou ze in gedachten voor wanneer ik nieuwe nodig heb.

♥ De ABC-weetjes zijn onlangs uitgebreid met informatie over dadels en sinaasappels. En ook de verschillende gomsoorten die als additief aan ons voedsel worden toegevoegd zijn onder de loep genomen.

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes