Oma Keasberry's Indische keukengeheimen

Dit boekje kocht ik eens toen ik verse gember en laoswortel nodig had en daarvoor even om de hoek van mijn werk naar de chinese toko ging. We kookten in die tijd vrij veel volgens de aziatische keukens en het leek me een welkome aanvulling bij onze recepten.

Onze meningen waren verdeeld. Mijn vriend zag er wel wat in maar ik vond het toch wat minder. De beschrijving bij de recepten was naar mijn mening summier. Ik had ook mijn bedenkingen bij de ingrediënten, als voorbeeld geef ik de bamisoep, dat aten wij met een heldere bouillon waarin een weinig groenten. Volgens dit boekje gaan er flink wat verschillende groenten in. Maar smaken verschillen en recepten dus ook.

 

Het boekje is eigenlijk meer een recepenbundeltje, een inhoudsopgave voor de verschillende hoofdstukken ontbreekt. Wel is er een inhoudsregister, waarin de opgenomen recepten alfabetisch zijn weergegeven.
Heel handig zijn de achterin opgenomen bladzijden met “Oma’s geheime keukenuitdrukkingen”, “Oma’s keukentips” en een “Verklarende lijst van ingrediënten en gerechten”.

De vormgeving is simpel. De recepten zijn achter elkaar vermeld, wel ingedeeld in vlees, vis, gevogelte, bamigerechten etc. Eenvoudige print, Vette kapitalen voor het gerecht, schuine druk voor de ingrediënten, en normale druk voor de bereidingswijze. Aan het begin en eind van de hoofdstukken is als illustratie een lijntekening in groene inkt weergegeven.

Geen hoogstandje, maar wel een leuk boekje om erbij te hebben.


Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen
Paperback,  120 pagina’s
Uitgegeven door H.J.W. Becht
Derde druk
© 1980 H.J.W. Becht Uitgeversmaatschappij bv, Amsterdam
Redactioneel idee: Bill Neville Keasberry
Omslagontwerp en illustraties: Hans Bishoff
Typografie omslag: Roon van Santen
ISBN 90 230 0381 0
Gekocht begin jaren ’80 in een Chinese toko, Amsterdam

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: indisch