Sagopap

Oogjespap

Hoe vaak wordt de vraag “Wat eten we vandaag” wel niet gesteld. Ontelbare keren. Zo ook in het gezin van mijn grootouders. Mijn grootvader was iemand die snel een antwoord klaar had. Dus op een dag in de dertiger jaren, toen er weer eens werd gevraagd wat “ze zouden eten” antwoordde hij vlot “Hassebas”. Een nietszeggend antwoord want wat was nou hassebas, daar hadden ze nog nooit van gehoord! Maar toen de hassebas op tafel kwam bleek het doodgewone sagokorrelpap te zijn. Tenminste, toen was dat nog heel gewoon eten. In tegenstelling tot nu werd de sago toen nog gewoon door de kruidenier verkocht. Ik heb het bij de toko gekocht en experimenteerde ermee. Zo is het recept voor de oogjespap, of eigenlijk sagokorrelpap ontstaan.

Meer informatie over sago vind je bij de Weetjes.

Voor een flink bord pap heb je nodig

0,5 liter volle melk
4 à 5 eetlepels sagokorreltjes
evt. wat suiker of honing

En zo maak je het

1. Roer de sago door de melk. Laat het een minuut of 10 staan.
2. Breng de melk met de sago langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat onder geregeld roeren de pap 30 tot 45 minuten zachtjes koken, tot de korrels transparant en zacht zijn geworden.
3. Roer en voor het opdienen evt. een klein beetje suiker of een lepeltje honing door.

Dit recept zit in:

Type: nagerecht, zuivel