Outdoor cooking

In Outdoor Cooking wordt ingegaan op het koken in de buitenlucht, met name op de barbecue. Een en ander wordt toegelicht in een vlot geschreven inleiding.
Het boek geeft een leuke verzameling recepten, o.a. voor gegrilde gerechten (met en zonder vlees), maar ook salades, bijgerechten en toetjes zijn opgenomen. Voor ieder recept zijn twee pagina’s beschikbaar, één voor de beschrijving, de andere voor een kleurenfoto van het gerecht. Het boek is grafisch goed verzorgd, in een oogopslag zie je voor hoeveel personen het gerecht is, hoe lang je ergens mee bezig bent, welke ingrediënten je nodig hebt en een stapsgewijze weergegeven bereiding.
De recepten zijn ingedeeld in de volgende categorieën: “Van ’t vuur”, “Lekker voor erbij”, “Voor de kids”, “Zoet & kaas” en “Eenpitters”, die ook in een chronologische inhoudsopgave van twee pagina’s worden vermeld. Een aantal van de opgenomen recepten/gerechten: Courgette met gemarineerde buffelmozzarella, Saucijsvinken, Rodekoolsalade met feta, BBQ-boters, Campingminestrone, Chocoladetosti, BBQ-kaas met toast, en vooral die laatste wil ik binnenkort eens proberen.


Outdoor Cooking

Nederlandstalig
Copyright: Xenos BV, 2011
Uitgever: Miller Media BV
Concept en productie: Miller Media BV i.s.m. Xenox BV
Redactie: Djoni Makking, Stéfanie van Wijk
Grafisch ontwerp: Renate Valkenburg
Vormgeving: Nick Mos
Coördinatie: Claire Eversdijk
Receptuur en fotografie: Studio Philippi

Gekregen in 2014 als verjaardagscadeau

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: buiten eten, herfst, zomer