Rabarbermoes

Rabarbermoes

Wanneer er in de maanden april en mei nog weinig fruit van eigen bodem verkrijgbaar is, is rabarbermoes een fris-fruitige aanvulling op het menu.
Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker in combinatie met griesmeelpudding, vanillevla of roomijs.
En de moes kan ook prima als taartvulling.

Voor 3-4 personen heb je nodig

5 tot 6 stevige stelen rabarber (of 10-14 dunnere)
suiker
evt. een stijfgeslagen eiwit

Verder heb je nodig

een snijplank en mes, een pan met deksel, een (houten) lepel

En zo maak je het

1. Was de rabarberstelen. Snij ze in stukjes van ca. 1 cm.
2. De de rabarberstukjes in de pan, en voeg een eetlepel water toe.
3. Breng met het deksel op de pan voorzichtig (op een zacht vuur) aan de kook. Kijk van tijd tot tijd of de rabarber niet aanzet, roer het in dat geval even door en voeg zo nodig een heel klein beetje water toe.
Wanneer het kookt de massa doorroeren, en verder met deksel op de pan op de laagste warmtebron laten koken tot het helemaal zacht is.
4. Af laten koelen tot lauwwarm, en naar smaak suiker toevoegen.
Wanneer je er een stijfgeslagen eiwit wilt doorroeren (dit zorgt ervoor dat je minder suiker hoeft te gebruiken), laat dan de rabarber eerst helemaal afkoelen voordat je die erdoor roert.
5. Lauwwarm of koud serveren.

Dit recept zit in:

Type: bijgerecht, lente, zomer