Broodkrakelingen
Een lekkere snack op basis van gistdeeg. Door hiervoor getoerd gistdeeg te gebruiken wordt het deeg min of meer in laagjes opgebouwd.
Voor 20-25 krakelingen heb je nodig:
1 recept getoerd gistdeeg (basisrecept 1)
2 à 3 eetlepels maanzaad
1 theelepel (keltisch) zeezout
En zo maak je ze:
1. Rol het deeg uit tot een lap met een breedte van 22-25 cm. Strooi het maanzaad en zout er gelijkmatig over. Druk dit lichtjes in het deeg door er nogmaals met de deegroller over te gaan.
2. Snij het deeg in repen van max. 1 cm breed.
3. Vorm van de repen krakelingen en leg ze op de bakplaat.
4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
5. Schuif de bakplaat in de oven, iets onder het midden, en bak 10 minuten op 220 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 200 graden Celsius en bak nog eens 10 minuten of tot de krakelingen bros en goudbruin zijn.
6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de krakelingen afkoelen. Bewaar in een afgesloten trommel.