Chocolademelk

Wat is er nou lekkerder dan op een winterse dag thuiskomen en dan een beker warme chocolademelk te drinken?
Dat vond ik nou ook, en dus maakte ik deze drank om weer lekker warm te worden na de winterwandeling die Eetweetjes in samenwerking met praktijk Lambregts organiseerde. Het recept voor zelfgemaakte chocomel is uiterst simpel.

Voor 1 liter heb je nodig:
1 liter volle melk *)
4 eetlepels cacaopoeder
50 tot 60 gram (palm)suiker

Verder heb je nodig:
een pan, een garde, een (houten) lepel

En zo maak je het:
1. Verwarm de melk in de pan op een middelmatige warmtebron. Strooi er het cacaopoeder in, en roer dit goed met de garde door tot het helemaal in de melk is opgenomen. Voeg dan de suiker toe en roer met de lepel tot het is opgelost. Zet de warmtebron nu hoger.
2. Breng de melk aan de kook, laat het omhoog komen, en zet de warmtebron laag. Roer goed door, en voeg meer warmte toe om het nogmaals op te laten koken. Door twee of drie keer achter elkaar op te koken wordt de drank geuriger.
3. Laat het iets afkoelen en schenk voor het serveren in mokken of bekers.

Tip: Ook lekker met een extra snufje pumpkin spice. Voeg dat toe samen met het cacaopoeder.

*) Ik gebruik bij voorkeur verse rauwe melk van de boerderij, die is volvet en niet gehomogeniseerd. Niet iedereen kan beschikken over deze melk, gebruik in dat geval volle melk uit de winkel.

Dit recept zit in:

Type: chocola, drank, nederlandse keuken, zoet, zuivel