Chocoladesaus

Veel chocoladegerechten bevatten zuivel, en ook in chocoladesaus kom je het vaak tegen. Zo’n volle, romige saus is natuurlijk erg lekker, maar dat je ook een prima chocoladesaus zonder zuivel kan maken zie je in het volgende, snel te bereiden recept. Prettige bijkomstigheid is dat het nog voordelig is ook.

Voor ca. 125 ml heb je nodig:
100 ml water
7 eetlepels (ca. 110 gram) suiker
1,5 eetlepel cacaopoeder

Verder heb je nodig:
een pannetje, een garde

En zo maak je het:
1. Doe het water met de suiker in het pannetje, en zet het op een lage warmtebron. Als het water iets warmer is geworden draai je de pan wat rond om zoveel mogelijk van de suiker al op te lossen. Niet roeren!
2. Wanneer de suiker helemaal is opgelost draai je de warmtebron hoger en brengt de siroop aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken.
3. Voeg dan de cacao toe en roer dit met de garde goed door. Laat nog een paar minuten doorkoken, af en toe roerend met de garde.
4. Je kunt deze saus warm (maar niet te heet) of koud gebruiken. Hoe meer je het laat afkoelen hoe dikker (stroperiger) de saus wordt.

Lekker over roomijs en bij Peertjes Belle Helène, maar ook als basis voor feestelijke drankjes.


Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Prijsniveau: Goedkoop

Dit recept zit in:

Type: chocola, saus, zoet