Citroenlimonade

Deze citroenlimonadesiroop is makkelijk te maken en lekker fris op zomerse dagen.

Voor ca. 750 ml siroop heb je nodig:
3 citroenen
ca. 4 ons suiker
ca. 1/2 liter water

Verder heb je nodig:
een citruspersje, een pan met deksel, een trechter, een lege en goed schoongemaakte (wijn)fles met dop.

En zo maak je het:
1. Was de citroenen *) en schil ze met de dunschiller.
2. Pers de citroenen uit, doe het met het water in de pan.
3. Voeg de suiker toe, en los het al roerende op terwijl je het verwarmt. Niet laten koken. Zodra de suiker is opgelost kan het vuur uit. Doe de schillen erbij en laat het met het deksel op de pan een paar uur (of een nacht) staan zodat de schillen hun smaak goed kunnen afgeven. Schenk het met behulp van een trechter in de goed schoongemaakte fles.
4. Om te serveren schenk je naar smaak een laagje citroenlimonade in een glas en lengt aan met koud water.

Deze limonadesiroop blijft in de koelkast zeker 10 dagen houdbaar.

*) Het wassen van citrusfruit doe je als volgt: Leg het fruit in een bak met warm water waaraan een beetje mild afwasmiddel is toegevoegd. Laat een kwartiertje in dit water liggen en spoel daarna goed af met koud water.

Zie ook: Vruchtensiroop

Dit recept zit in:

Type: citrusfruit, drank, fruit, zoet, zomer