Ovengebakken aardappeltjes

Gebakken krielaardappeltjes met boter en tijm

Die kleine aardappeltjes met mooie rode of gele schil zien er aantrekkelijk uit, ze worden in de winkels vaak als culi-aardappeltjes aangeprezen. Ideaal dus voor een gerecht bij feestelijke etentjes. Niet alleen vanwege uiterlijk en smaak, maar ook omdat het van te voren zover bereid kan worden dat je het tegen etenstijd alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven om gaar te laten worden.

Je hebt nodig

stevige krielaardappeltjes, rood of geel, of een mix van beide
boter (bij een kilo aardappeltjes gebruik je ca. 75 gram boter)
gedroogde tijmblaadjes

Verder heb je nodig

Een schilmesje, pan, mooie ovenvaste schaal

En zo maak je het

1. Boen de aardappeltjes goed schoon. Snij ze ongeschild in dikke schijfjes, en zet ze op in een pan met ruim water. Kook ze beetgaar. Giet ze af en laat afkoelen.
2. Leg de helft van de boter in klontjes op de bodem van de schaal. Leg de helft van de aardappelschijfjes hier boven op. Verkruimel de tijmblaadjes en strooi de helft over de schijfjes. Herhaal dit met de rest van de schijfjes, boter en tijm.
3. 30-35 minuten voor de maaltijd zet je de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Schep 5 à 10 minuten voor het einde van de oventijd even goed om zodat ze overal goed omhuld zijn met boter en tijm.

 

Dit recept zit in:

Type: aardappelen, bijgerecht, oven, vegetarisch