Gekruide pittige noten

Een niet alledaags knabbeltje. Super makkelijk te maken.

Je hebt ervoor nodig:
2 eetlepels olijfolie
1 dessertlepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
1/2 tot 1 theelepel cayennepeper, afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben
2 koppen gepelde hazelnoten

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden.
2. Meng in een kom de olie met zout, tijm en cayennepeper. Voeg de noten toe en roer ze totdat alle noten met een laagje olie bedekt zijn.
3. Spreid de noten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif die in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 10 minuten.
4. Af laten koelen en in een luchtdichte trommel overdoen. Ze blijven zeker een dag of 3 goed van smaak.

 

Dit recept zit in:

Type: noten en pinda's, oven, snack, snel