Gekruide zoete noten
Gekruide zoete noten
Deze gekruide zoete noten doen het goed als snack bij de borrel, feestelijke gelegenheden, maar ook gewoon als extra lekker tussendoortje.
Je hebt nodig:
Boter of vet om de bakplaat in te vetten
1/2 tot 2/3 kop *) (ruwe riet)suiker
2 à 3 el water
1 eiwit, losgeklopt
1 tl kaneel
3/4 tl zout
1/2 tl gemalen kruidnagel
1/4 tl piment
1/4 tl nootmuskaat
2 koppen gepelde gehalveerde pecannoten
1,5 kop gepelde bruine amandelen
*) Een kop is een inhoudsmaat van ca. 230 cc.
Verder heb je nodig:
Kom. Bakplaat, de noten worden bereid in de oven.
Zo maak je het:
1. Vet de bakplaat in. Verwarm de oven voor op 120-125 gr C.
2. Meng in een grote kom alle ingrediënten behalve de noten goed door elkaar.
3. Voeg de noten toe en roer tot ze goed met het kruidenmengsel bedekt zijn. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat (totale opp. ca. 37,5 x 25 cm)
4. Bak 45 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn, roer ieder kwartier om.
5. Haal de bakplaat uit de oven en spreid de noten uit op bakpaper tot ze afgekoeld zijn. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.