Gevulde abrikozen

Gevulde abrikozen

Luxe snoepgoed, perfect bij feestelijke gelegenheden. Goed voor een hoog “wow!”-gehalte.
Staat bij ons vaak met kerst op tafel, maar ook bij andere feestjes vinden ze gretig aftrek. Het maken is een fluitje van een cent, je moet alleen wel wat geduld hebben tot ze droog zijn.

Bereidingstijd:
ca. 30 minuten, plus droogtijd voor de chocolade.
Voor ca. 20 stuks heb je nodig:

ca. 250 gram gedroogde Turkse abrikozen
ca. 1 wijnglas apricot brandy *)
ca. 1 ons marsepein
ca. 2 ons chocolade van goede kwaliteit

Verder heb je nodig:
Een theelichtje, een schaaltje, een pannetje, een kom die op dit pannetje past, een vel bakpapier

En zo maak je ze:
1. Doe abrikozen en apricot brandy in een glazen schaaltje, en zet dit op een theelichtje. Laat het ong. 20 minuten weken, zodat de abrikozen niet zo stug meer zijn. Rol ondertussen van de marsepein evenveel balletjes als er abrikozen zijn.
2. Laat de abrikozen enigzins uitlekken en dep ze droog; vul iedere abrikoos met een marsepeinballetje. Vouw de abrikoos zo om de vulling heen, dat het op een soort taco lijkt.
3. Smelt de chocolade au-bain-marie. Pak een abrikoos en doop de kant van de vulling en het grootste deel van de vrucht in de chocolade, zo dat er slechts nog een klein stukje abrikoos te zien is. Leg op het vel bakpapier. Ga door tot alle abrikozen in de chocolade zijn gedoopt.
4. Laat de chocolade drogen, en berg het snoepgoed op in een luchtdichte trommel.

Presenteer deze gevulde abrikozen op een mooi schaaltje.

*) Grand marnier is ook lekker. Maar als je geen alcoholhoudende drank wilt gebruiken of als je de kinderen wilt laten meesnoepen, kan je die vervangen door  sinaasappelsap (evt. zoet), of een gele of oranje limonade siroop aangelengd met 3 delen water.


Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Prijsniveau: Redelijk