Jammoppen

Jammoppen

Moppen: koekjes in velerlei vormen en maten, gemaakt van een boter- of zanddeeg.
Deze jammoppen zijn eigenlijk heel gewone koekjes, maar door de lekkere dot jam in het midden zijn ze toch speciaal.
Ik maakte deze toen ik weer eens te veel deeg had gemaakt voor een appeltaart, van het restant deeg maakte ik nog snel deze lekkere koekjes.

Voor 15 koekjes heb je nodig

ongeveer 100 gram deeg (zie basisdeeg taartbodem, recept 2, gemaakt met honing – de hoeveelheden worden hier dan: 70 gram bloem, 25 gram boter en 15 gram honing)
ongeveer 1 eetlepel jam (restjes in bijna lege jampotten zijn prima geschikt, ik gebruikte o.a. deze kwetsenjam)

En zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
2. Neem van het deeg stukjes af ter grootte van een walnoot. Vorm deze stukjes tot afgeplatte bolletjes. Maak met je vinger er een kuiltje in. Vul de holletjes met een klein kloddertje jam. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.

 

Dit recept zit in:

Type: klein gebak, koek