Kippenbouten met citroen

Ooit, bij familie, op visite. Ik zou blijven eten. Dat gebeurde wel vaker. Of het nou eenvoudig was of uitgebreid, er werd altijd veel zorg aan de maaltijd besteed. De keuken daar was dan ook de plek waar het allemaal gebeurde. En ik stond er met mijn neus bovenop toen dit gerecht werd “geboren”.
Het resultaat? Ik kan niets anders zeggen dan: Heerlijk!

Je hebt ervoor nodig:
4 kippenbouten
zout
versgemalen peper
8 schijfjes citroen – zonder schil
dragon
1 tl knoflook
ca. 25 g boter
1 dl droge vermouth.

Verder heb je nodig:
Ovenvaste schaal met deksel

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op ca. 180 gr. C. Haal van de bouten het vel los, maar laat het er wel aanzitten. Strooi er zout en peper tussen. Per bout 2 schijfjes citroen onder het vel stoppen. Doe er ook iets dragon tussen – pas op: dit overheerst heel snel.
2. Verdeel de gehakte knoflook over de bodem van de ovenvaste schaal, leg hier de kip op. Verdeel de boter er in kleine klonten overheen. Schenk de vermouth erover.
3. Doe het deksel op de schaal en zet het ruim 45 min. in de oven. Daarna nog ca. 10 minuten zonder deksel zodat de kip een beetje kan kleuren.

Eet smakelijk!

Dit recept zit in:

Type: feestelijk, oven, wild- en gevogelte