Kokos-omelet
Dit recept ontstond toen ik voor iemand die van zoet houdt iets lekkers wilde maken als lunch. Ik wilde geen meel of ander graanproduct gebruiken, en kwam uit op deze verrassend lekkere omelet.
Voor 2 personen heb je nodig:
1 rijpe banaan
2 eieren
3-4 eetlepels geraspte droge kokos
2 eetlepels gedroogde mangostukjes (of ander gedroogd fruit)
klontje boter of kokosolie
evt. wat dunne honing
Verder heb je nodig:
een kom, een vork, een garde of mixer, een koekenpan, een groot deksel, een bord
En zo maak je het:
1. Prak de banaan fijn. Breek de eieren en roer ze door de fijngeprakte banaan. Voeg de kokos toe. Meng alles goed door elkaar met de garde of mixer tot er geen grove stukjes meer te zien zijn.
2. Roer de gedroogde mangostukjes er doorheen. Laat het nu een minuut of 10 even rusten.
3. Verhit een klontje boter of kokosolie in de koekenpan. Roer het eimengsel even door en schenk het in de koekenpan. Bak de omelet op matig vuur een paar minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer de omelet met behulp van het deksel om ook de bovenkant even licht te laten kleuren.
4. Schuif de omelet op het bord en serveer. Voor de zoetekauwen kan je er eventueel een klein beetje honing over sprenkelen.
Engelstalige versie van dit recept: Coconut-omelet