Kokosbananen

Een gerecht wat je heel goed als toetje kan presenteren. Maar ook als paleo-tussendoortje voldoet het prima

Je hebt ervoor nodig:
2 rijpe bakbananen (dus gele schil en met zwarte vlekjes)
ca. 25 gram boter (of kokosolie)
5 volle eetlepels geraspte droge kokos
1 eetlepel maanzaad
1 kopje water

Verder heb je nodig:
Een ovenvaste schaal, een zeefje

 

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de ovenvaste schaal dun in met een beetje van de boter of de kokosolie.
2. Breng het water aan de kook. Doe 3 eetlepels kokosrasp in een schaaltje en giet hier het kokende water op. Laat het even staan.
3. Schil ondertussen de bakbananen en snij ze in dikke schuine plakken, ongeveer 5 a 6 per banaan. Leg de stukken banaan in de schaal.
4. Giet de gewelde kokosrasp door het zeefje, vang het vocht op. Giet een flinke scheut (ca. 100 ml) over de bananen, en strooi de overige 2 eetlepels droge kokosrasp en daarna het maanzaad erover heen. Verdeel nu de rest van de boter (of kokosolie) in kleine klontjes erover.
5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 25 minuten.
6. Warm serveren.

Dit recept zit in:

Type: nagerecht, paleo, tussendoortje