Korianderkoekjes

Snel gemaakt en verrassend lekker door het gemalen korianderzaad. Erg leuk is om er figuurtjes in te kerven, zeker als je deze korianderkoekjes samen met de kinderen maakt.

Voor ca. 24 koekjes heb je nodig:
150 gram meel of bloem (van emmer, tarwe of spelt), plus wat voor het bestuiven
50 gram amandelmeel
100 gram boter
75 gram (palm)suiker
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
evt. enkele lepels losgeklopt ei

Verder heb je nodig:
twee messen of een foodprocessor, deegkom, 2 velletjes bakpapier, een glas met een diameter van 5 cm, evt. een cocktailprikker

En zo maak je ze:
1. Doe de beide meelsoorten en de boter in een deegkom en snij de boter met de messen er door tot het mengsel als fijn kruim is. Je kan het ook met je handen erdoor heen wrijven. Het snelste gaat het echter met de foodprocessor.
2. Voeg de suiker, het maanzaad en de ketoembar eraan toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Blijft het deeg te brokkelig kneed er dan wat losgeklopt ei door.
3. Laat het deeg 15-20 minuten rusten op een koele plaats.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
5. Rol het deeg ca. 1,5 mm dik uit op een met meel bestoven vel bakpapier en steek er met behulp van het glas ronde koekjes uit. Leg deze op een met een vel bakpapier beklede bakplaat. Je zou nu met een cocktailprikker figuurtjes in de koekjes kunnen kerven.
6. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de koekjes in ca. 18 minuten gaar worden.


Moeilijkheidsgraad: vraagt iets aandacht
Prijsniveau: redelijk

Dit recept zit in:

Type: klein gebak, koek, tarwevrij