Marmelade-koekjes

Deze koekjes zijn heerlijk zacht, ondanks dat ze relatief weinig boter bevatten. Door een min of meer luxe jam als vulling te gebruiken maak je goede sier bij een feestelijke gelegenheid. Heel prettig is dat de koekjes in een handomdraai gemaakt zijn.
Het onderstaande recept is voor 15 stuks, wil je er meer maken dan verdubbel je gewoon het recept.

Voor ca. 15 koekjes heb je nodig:
175 gram bloem
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
85 gram suiker
60- gram boter
1 ei
1 1/2 theelepel vanille essence
ca. 2 volle eetlepels marmelade *)

Verder heb je nodig:
twee kommen, een mixer met gardes, een theelepel, een velletje bakpapier

En zo maak je ze:
1. Meng bloem, baksoda en zout in de kleinste kom.
2. Roer met de mixer de boter met de suiker romig. Voeg het ei toe en roer dit erdoor tot het helemaal is opgenomen. Roer daarna de vanille essence erdoor.
3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het velletje bakpapier op de bakplaat.
4. Meng de bloem nu met het boter-suikermengsel, en kneed hier een deeg van.
5. Vorm balletjes hiervan, ongeveer zo groot als een walnoot. Leg ze op de bakplaat en druk met je duim of een vinger er een holletje in.
6. Leg in ieder holletje een theelepel marmelade.
7. Schuif de bakplaat in het midden of iets lager in de oven en bak de koekjes 12 tot 14 minuten.

*) Ik gebruikte voor de koekjes op de foto deze feest-marmelade.


Moeilijkheidsgraad: vraagt iets aandacht
Prijsniveau: voordelig

Dit recept zit in:

Type: citrusfruit, feestelijk, klein gebak, koek